TERVEISIÄ LOMALTA

YLLÄKSEN TAPAHTUMAKALENTERI

UKKOHALLAN TAPAHTUMAKALENTERI

KAINUUN ULKOILUKARTTA


_________________________________________________________
Tämä huikea maisema avautuu eteen, kun jaksaa kavuta Ukkohallasta Mustarindaan asti. Ukkohallasta matkaa tähän on noin 13 km Nousevan auringon latua pitkin. Ukkohallan Syväjärven tasolta korkeuseroa on noin 170 metriä, mutta nousu on aika loivaa. Käypä itsekin tutustumassa reittiin! Puolivälissä tätä noin 40 kilometrin lenkkiä on Joutensuon kota, jossa on mukava pysähtyä nauttimaan hiihtoretken eväistä. 
Kuva on otettu 15.3.2015. Lunta on yli metrin verran. Tampereen korkeudella kuulemma krookukset jo puskee maasta ja sukset laitettu varastoon..Talvi 2013-2014 oli monin paikoin lumeton - tässä Ukkohallan Tuomivaaran kierrokselta otettu kuva - 7.4.2014 - aivan upeat hiihtoladut Suomen jouluisimmassa eli lumivarmimmassa kunnassa! Eikä tarvitse ajaa Lappiin saakka - voit törmätä poroon tai ainakin niiden papanoihin, sillä Hyrynsalmi on eteläisintä poronhoitoaluetta. Nämä porot köllöttelivät ihan ladun vieressä lähellä Paskokosken ja kylälle menevän ladun risteystä, kun hiihtelin Tuomivaaran kierrosta huhtikuun alussa 2015.


Maisemaa Hyrynsalmen keskustasta Ukkohallaan päin 6.2.2015 - helppoja maastoja luisteluhiihtoon! Yhdistä kauppareissu ja hiihto: toinen ajaa auton kylälle ja tekee ostokset ja hiihtää Ukkohallaan. Ja se toinen hiihtää kylälle ja tuo ostokset autolla Ukkohallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti